Vandaag wortelscheuten van de hop gegeten in de salade. Het viel een beetje weg kwa smaak, maar ook de schueten die ik apart proefde hadden niet heel veel smaak. Toch is het volgens Ellen een dure delicatesse.
aan het zoeken op het internet±
zoals blijkt uit het Algemeen huishoudelijk-, natuurzedekundig- en konstwoordenboek, dat in 1769 in Leeuwarden verscheen, en waarin over de hop het volgende te lezen staat: 'De hop heeft een maatig verwarmende, genezende, pisdrijvende zeer bloedzuiverende en pijnstillende kragt, en is zeer dienstig tegen verstoppingen der lever, milt en andere ingewanden en derhalve een der beste middelen tegen hypocondrie, melancolie, scorbuit, en geele ziekte, alsmede tegen allerlei schurft; men laat te dien einde de hopspruiten, bladen of vrugten alleen, of beter met andere kruiden, van diergelijke kragten, als duivelskervel, agrimonie, eerenprijs , eickenvarenwortel, enz. op goed dunbier, versche wey of wijn, een nagt lang trekken, en drinkt er vervolgens 3 à 4 romers vol 's daags; men maakt uit het sap of afkooksel der hop ook sijroop, die in alle de gemelde en meer andere gebreken, zeer nuttig is'.
wortketel
In België worden de ondergrondse scheuten op de hopwortel in het vroege
voorjaar geoogst. Het is een delicatesse.
ministerieetenendrinken
En tegen haaruitval en kaalheid±
In Belgie betalen ze er 1000 euro per kilo voor.
Meer kan ik ff niet vinden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten