zondag 6 november 2011

Zevenblad

Zevenblad




Gratin van zevenblad

Ingrediënten

‘n slamandje vol zevenblad
1 eetlepel olijfolie
1 gehakte ui
1 dl groentenbouillon
150 g champignons (of oesterzwammen)
1 eetlepel tarwemeel
1 dl room
wat geitenkaas (ik gebruik plakjes van een harde geitenkaas, kan ook worden vervangen door een geraspte pittige kaas)
zwarte peper
nootmuskaat

Het zevenblad wassen en goed laten uitlekken.
De boter/olie verhitten, de ui lichtjes fruiten en het zevenblad en de paddestoelen meestoven.
De bouillon toevoegen en de groenten nog een tiental minuten laten sudderen.
De bouillon afgieten (bewaren), de groenten even laten uitdampen en in een ingevette ovenschotel doen.
De bouillon opnieuw verhitten, het tarwemeel oplossen in een beetje water en samen met de room aan de bouillon toevoegen, kort doorkoken en op smaak brengen met versgemalen zwarte peper, nootmuskaat… en over de groenten gieten.
Bedek met plakjes geitenkaas. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde over van 200° C, daarna nog 5 minuten onder de grill…

bron:
http://www.annetanne.be/kruidenklets/2008/06/30/waar-blijft-mijn-zevenblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten